|
У Львові представлять «Кулінарні історії Соломії Крушельницької»
5 травня 2016, четвер
Поширити у Facebook
Проект відбудеться у рамках святкування 760-річчя Львова.
Про це «Дню» розповіла в.о. директора Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької, головний зберігач фондів музею Ірина Криворучка.
За словами Ірини Євгеніївни, ювілей міста і його слоган «Розкажи свою історію» – чудова нагода представити нові образи світової слави оперної діви Соломії Амвросіївни Крушельницької (1872 – 1952), котру називали «Вагнерівською примадонною» XX століття і співати з якою на одній сцені вважали за честь Енріко Карузо, Тітта Руффо та Федір Шаляпін. Італійський композитор Джакомо Пуччіні подарував співачці свій портрет з написом «Найпрекраснішій і найчарівнішій Баттерфляй».
Успіхи Крушельницької на оперних сценах світу були успіхами і визнанням української музики й мистецтва.
«Кулінарні історії Соломії Крушельницької» можна буде почути у ресторані «Ратуша», що на пл. Ринок, 1. Вестиме презентацію Ірина Криворучка, яка вважає, що прекрасний стилізований інтер’єр ресторану стане добрим тлом для проведення саме такого вечора.
До слова, не обійдеться і без музичного супроводу, який забезпечить солістка Львівської філармонії Лілія Коструба.
Страви на дегустацію готуватимуть кухарі ресторану «Ратуші». Скільки їх буде, Ірина Криворучка не розголошує.
Каже, що наразі це – таємниця. Одначе обіцяє, що наїдків буде кілька, всі – оригінальні, а головне – смачні.
Автор: Тетяна Козирєва
Виконавці: Лілія Коструба
Джерело: Газета «День»
|